Call4Service
02350 Servicetelefon Gratis telefonnummer
Kontaktskjema
Nyhetsbrev
PM_JH_Drohnenaufnahme_Solarcarport
11.09.2023

Jungheinrich åpner Hamburgs største solcelleparkering

Jungheinrich AG har installert et solcelleanlegg over ansattparkeringen i Hamburg for å nå målet om klimanøytral virksomhet i alle Jungheinrich-avdelinger og -fabrikker innen 2030. Årlig vil anlegget lade 4000 elbiler. 

Jungheinrich åpner solcelledrevet parkeringsplass ved hovedkontoret i Hamburg
Jungheinrich har dekket parkeringsplassen for de ansatte ved hovedkontoret i Hamburg-Wandsbek med et solcelleanlegg. Det 1100 kvadratmeter store anlegget ble nylig åpnet av Dr. Melanie Leonhard som er Hamburgs senator for økonomi og innovasjon, Matthias Boxberger som er leder av Hamburg Industrial Association og Dr. Lars Brzoska, konsernsjef i Jungheinrich AG. Med 630 solcellemoduler og en maksimal effekt på rundt 200 kilowatt er solcelleparkeringen den største i sitt slag i Hamburg. I fremtiden vil Jungheinrich-ansatte kunne lade sine private elbiler i løpet av arbeidstiden ved 48 av de totalt 52 ladepunktene. De fire siste er tilgjengelige for offentlig bruk. Solcelletaket produserer årlig nok strøm til å fullade rundt 4000 elbiler.  

"Fra 2021 bruker alle Jungheinrich sine anlegg i Tyskland utelukkende grønn strøm. Med vår solcelleparkering produserer vi ren energi ved ladepunktene til våre ansattes elbiler. Dette bringer oss nærmere målet om å bli CO2-nøytrale i alle Jungheinrich-avdelinger og -fabrikker innen 2030." Dr. Lars Brzoska, konsernsjef i Jungheinrich AG 

Energisikkerhet og selvforsyning har blitt mer relevant for Hamburg
Elektrisitet fra fornybare energikilder er et alternativ til fossil brensel som gir et betydelig bidrag til miljøet. Stigende strøm- og energipriser utgjør også utfordringer for Hamburgs økonomi, så temaene energisikkerhet og selvforsyning har blitt mer relevante. I Hamburg-metropolen er det begrenset tilgjengelig land for å utvide fornybar energi. Derfor har bruk av solcellesystemer på kommersielle og industrielle områder stort potensial for å bidra til fornybar energi i byområdene.

Solcelleparkering: Et viktig skritt mot bærekraftig energi og CO2-nøytralitet
Jungheinrich har nettopp innviet en solcelleparkering som gir grønn strøm til elektriske ladepunkter og sitt eget hovedkontor. Siden 2021 har alle Jungheinrich-avdelinger i Tyskland, inkludert de seks tyske fabrikkene, utelukkende brukt grønn strøm. For å redusere utslipp av klimagasser fra bruk av elektrisitet, varme og damp, fremmer Jungheinrich-konsernet overgangen til fornybar energi over hele verden. Overgangen til grønn strøm er allerede fullført i 21 land. Målet er at alle Jungheinrich-avdelinger og -fabrikker skal bli CO2-nøytrale innen 2030. I løpet av 2022 alene sparte Jungheinrich omtrent 18 900 tonn CO2e-utslipp, noe som tilsvarer omtrent den årlige karbonlagringskapasiteten til 3150 hektar skog. 

Jungheinrich leder an i elektrifiseringen av internlogistikken med full overgang til elektriske trucker 
Samtidig fremmer Jungheinrich elektrifiseringen av internlogistikken. Produksjon av forbrenningstrucker ble avsluttet i mars 2023. Siden da har Jungheinrich utelukkende produsert elektriske trucker, og da fortrinnsvis med litium-ionbatterier, som gir et større bidrag til klimaet enn tradisjonelle blysyrebatterier. Jungheinrich er dermed det første selskapet i sin bransje som har fullført overgangen til elektrisk drift. 


Lurer du på noe?