Call4Service
02350 Servicetelefon Gratis telefonnummer
Kontaktskjema
Nyhetsbrev
PM_WP_Magazino_SOTO
23.08.2023

Jungheinrich kjøper robotikkspesialisten Magazino

Dette oppkjøpet styrker Jungheinrich sin programvarekompetanse gjennom utvidet samarbeid med et av de største utviklingsteamene for mobile roboter i Europa. Det består av rundt 130 eksperter.

Hamburg, 23. august 2023 – Jungheinrich overtar fullstendig Magazino, en robotikkspesialist med base i München. I tillegg til sin eierandel, som har eksistert siden 2020 og ble økt til 21,7 prosent i 2022, skaffer Jungheinrich seg alle aksjene som blir eid av grunnleggerne samt tidligere medaksjonærer som Cellcom, Fiege Logistik og Körber. Transaksjonen trådte i kraft umiddelbart etter at den ble signert denne uken. Partene har blitt enige om å ikke offentliggjøre kjøpesummen. Magazino vil fortsette å vokse som et uavhengig selskap innenfor Jungheinrich, og spesielt utnytte konsernets globale salgs- og servicenettverk. Selskapet vil fortsatt bli ledet av medgründerne Frederik Brantner og Lukas Zanger, samt Dr. Moritz Tenorth.

For Jungheinrich er den fullstendige overtakelsen av Magazino enda et strategisk viktig skritt mot å styrke sin ekspertise innen automatisering. Magazino som ble grunnlagt i 2014, har rundt 130 ansatte og et av de største utviklingsteamene for mobile roboter i Europa. Selskapet tilbyr en kraftig teknologiplattform som gjør det mulig for logistikkroboter å operere i et kombinert menneske-/maskinmiljø. Som et resultat kan robotene navigere inne på lageret og selektivt plukke opp og transportere nødvendige objekter. Magazinos system og roboter er allerede i bruk på lagre hos ulike kunder, nettbutikker og logistikkleverandører. Styringsprogramvaren for roboter i komplekse logistikkmiljøer er også allerede integrert i Jungheinrich sin EAEa, en helautomatisert lavløftende truck som for første gang ble presentert på årets LogiMAT-messe. 

For Jungheinrich er fusjonen et ideelt supplement og en del av utvidelsen av virksomheten med automatiserte og autonome kjøretøy. I fremtiden vil Magazinos programvare og utviklingskompetanse bli enda tettere integrert i Jungheinrich sin produktutvikling. Magazino får tilgang til Jungheinrich sitt internasjonale salgs- og servicenettverk og blir en del av en bred portefølje av internlogistikkprodukter og -løsninger. Magazino-merket vil bli opprettholdt, og selskapet vil fortsette å samarbeide med eksterne integrasjonspartnere og kunder.

"Vi har samarbeidet tett med Magazino i flere år nå, og vi kommuniserer godt. Nå tar vi det neste steget i samarbeidet vårt og skaffer oss Magazino i sin helhet", uttaler Dr. Lars Brzoska, konsernsjef i Jungheinrich AG. "Magazino er et veldrevet selskap med en meget god ledelse og topp eksperter i markedet. De har enestående programvarekompetanse og har utviklet løsninger som har potensialet til å forme fremtiden for internlogistikken på lang sikt. Innenfor konsernet vil vi utnytte denne kompetansen for å sammen videreutvikle nyskapende automasjons- og robotløsninger."

Frederik Brantner, administrerende direktør og medgrunnlegger av Magazino, uttaler: "Behovet for automatisering av lagre vokser stadig. Ved å styre roboter i dette komplekse miljøet har vi utviklet en unik kompetanse som vi ønsker å utvide ytterligere. Vi vil gjerne takke våre tidligere investorer for tilliten de har vist oss og for de mange årene med vellykket samarbeid. De har støttet oss strategisk og økonomisk til nå og har bidratt betydelig til videre utvikling av virksomheten vår. Sammen har vi lagt grunnlaget for det neste kapittelet i Magazinos suksesshistorie. Sammen med Jungheinrich vil vi fortsette å utvide vår teknologiledelse innenfor internlogistikken og også ekspandere internasjonalt."



Lurer du på noe?