Stage Arla Foods
Kompakt lagring med under pall lagring

Arla Foods bygger et kompakt lagersystem

Arla Foods er en av verdens største meieriprodusenter, med et bredt produktspekter av melk, ost, yoghurt, smør og margarin. Logistikkprosessene ved lageret i Holstebro ble optimalisert for å få best mulig utnyttelse av det tilgjengelig arealet.

Mer effektiv oppbevaring av store sekker

Det er bare melkeproteinpulver som er lagret i det cirka 10 000 kvadratmeter store lageret som tilhører Arla Foods i Holstebro, omtrent 30 mil nordvest for København. Produksjonen foregår i Arlas meierianlegg et par kilometer unna. "Vi leverer melkeproteinpulveret til praktisk talt hele verden", forteller Jens Korbo, lageransvarlig på Arla i Holstebro, "unntatt Australia, New Zealand og Afrika."

Frem til midten av 2012 ble melkeproteinpulveret pakket i sekker av forskjellige størrelser, enten lagret på lageret eller i enkle innkjøringsreoler. De store sekkene, som veide 500 kilo, tok opp rundt 35 prosent av hele varehuset – så det var nødvendig med mer effektive prosesser.

Jens Korbo
Warehouse Manager at Arla

“Samlet sett er løsningen fra Jungheinrich helt utmerket!“

Lagring i flere dybder sparer plass

Den foreslåtte løsningen, spesielt for lagring av sekker à 500 kilo, var et kompakt lagringssystem med tilhørende Shuttle. Potensialet i et konvensjonelt kompaktlager ligger i å spare plass ved å fjerne gangene, og øke kapasiteten gjennom bruk av shuttlesystemer. Sistnevnte gir høyere grad av pakketetthet, større gjennomstrømning og bedre utnyttelse av plassen.

Systemet ble designet slik at hver kanal kan ta nøyaktig 13 paller. To kanaler over hverandre er nøyaktig det samme som er plass til i en lastebil. På toppen er det en truck (EFG 218) og en shuttle(under pallet carrier, UPC). Arla bestemte seg for en UPCda disse er spesielt effektive med gjentatt henting og og distribusjon i samme pallkanal.

UPC håndteres av en gaffeltruck og brukes i pallkanalen under lagring. UPCen flytter seg uavhengig under pallen og tar seg av varene som skal transporteres uten å være fysisk forbundet med gaffeltrucken. 

Effektivt samarbeid

Gaffeltrucker er en del av vår komplette løsning. ERE 225, elektriske palletrucker henter ut paller fra lastebilen, samt transporterer varer inn til det kompakte lagringssystemet. På grunn av den faste plattformen kan de nå hastigheter på over tolv kilometer i timen. Dette betyr at varer kan transporteres ekstremt effektivt.

EFG 218 elektrisk gaffeltruck brukes for å håndtere UPCene og transporterer varene fra det kompakte lagringssystemet til ekstern transport. Den ergonomisk utformede arbeidsplassen man opplever i en EFG gir en behagelig hverdag for operatørene.  Korbo understreker verdien av dette løftet: "Når våre sjåfører ikke bare føler seg trygge, men komfortable på gaffeltrucker, øker effektiviteten i alle våre prosesser!"

"Arbeidet har vært mye mer effektivt her siden vi tok i bruk UPC fra Jungheinrich!" Bekrefter lagermedarbeider Elo Kristensen. Korbo legger til: "Ja, arbeidet utføres raskt og effektivt. I tillegg gir hele systemet oss stor fleksibilitet! Samlet sett, hva Jungheinrich har klart å gjøre for oss her, er en utmerket løsning! "

Lurer du på noe?