02350 Servicetelefon Gratis telefonnummer
Kontaktskjema
Nyhetsbrev
P6220569 (1)

TROX Auranor Norge AS

Markedsleder på ventilasjonsprodukter i Norge har nylig flyttet inn i en flunkende ny og miljøvennlig fabrikk på Jaren på Hadeland, 7 mil nord for Oslo. TROX Auranor trengte et mer oversiktlig system for å lagre komponenter til bruk i produksjonen. Valget falt på Jungheinrich sine heisautomater.

En ventilert suksessbedrift med grønn tankegang

Etter besøket hos Logistics & Purchase Manager Leif Backe hos TROX Auranor en junidag i 2021, er det fristende å oppsummere bedriften slik: En ventilert suksessbedrift med grønn tankegang! Visst har det vært noen nedturer, som brannen i 1978, men oppturene har helt klart vært i flertall hos den miljøbevisste hadelandsbedriften som utvikler, produserer og selger komponenter for ventilasjon og klimaanlegg samt for brann- og røykbeskyttelse.

Trox Auranor utvendig bygg

Firmaet startet som et ettmannsforetak i 1974 noen steinkast fra dagens nybygg på 13 000 m2, og har på disse 47 årene vokst seg stor. I dag består bedriften av totalt 7 salgskontorer; seks i Norge og ett i Sverige, og 170 ansatte, der 160 av dem holder til i nybygget i grønne omgivelser på Jaren. På merittlisten over viktige kunder har de blant annet Barcode-bygningene i Oslo, St. Olav Hospital i Trondheim, Den norske opera & ballett i Oslo, Statoil på Fornebu og Stavanger og Hamar kulturhus. Fra rundt midten av 1980-tallet og frem til i dag har firmaet investert i flere store maskiner, kjøpt opp bedrifter og utvidet i form av større og flere kontorer og produksjonslokaler. Fra 1998 til 2020 økte omsetningen fra 100 millioner til 335 millioner kroner. Med cirka 50 prosent markedsandeler på leveranse av ventilasjonsanlegg, har de et svært godt fotfeste i det norske markedet i dag. Fra 2005 eies de av TROX GmbH, som har hovedsete i Tyskland. På verdensbasis er TROX lokalisert med 32 datterselskaper i over 70 land.

Effektiv lagring av komponenter brukt i produksjonen

Fra den første robotiserte produksjonscellen ble installert i 2009, har det gått slag i slag med lansering av nye produkter og stadig effektivisering og automatisering av bedriften. Just in time er et svært viktig prinsipp for hadelandsbedriften. Fokuset er lav kostnadsstruktur, korte leveringstider, stor fleksibilitet og høy servicegrad. Dette hadde de i bakhodet da de fant ut at det var på tide å effektivisere lagringen av ventilasjonsdelene til bruk i produksjonen.

Ragnar Pettersen
Sales Manager Logistic Systems hos Jungheinrich Norge

"Ønsket om og behovet for en mer oversiktlig og komprimert lagring av komponenter brukt i produksjonen, gjorde at våre heisautomater ble løsningen."

Tidligere var de fordelt på flere paller og flere lokasjoner på lageret, noe som gjorde lagringen av delene uoversiktlig og plukkingen tidkrevende. Leif Backe hos TROX Auranor kom i kontakt med Ragnar Pettersen hos Jungheinrich Norge. Han introduserte dem for såkalte heis- eller lagerautomater som egentlig er plukkautomater, men som blir brukt som lagerautomater for komponenter til bruk i produksjonen hos TROX Auranor. Det ble i utgangspunktet kjøpt inn to heisautomater av typen LRK 500 i 2021, som hver måler 7450 (H) x 3980 (B) x 2921 (D) mm. Sommeren 2022 ble det installert en tredje av samme type. De er skreddersydd for å utnytte takhøyden i det 8 meter høye lagerbygget.

Leif Backe
Logistics & Purchase Manager hos Trox Auranor

"Heisautomatene gir oss god oversikt over komponentene som brukes i produksjonen. De fungerer så bra at vi investerte i en tredje sommeren 2022."

Trox Auranor (2) I tillegg er de spesiallakkert i TROX Auranor sin egen blåfarge for å harmonere med resten av lageret. Hver av maskinene har én stor åpning for innsetting og uthenting av varer og totalt 28 brett med 500 kilo kapasitet på hvert brett. Brukergrensesnittet er enkelt og tilpasset av TROX Auranor selv. Leif Backe sier at de to første heisautomatene fungerte så godt at de investerte i en tredje i 2022. Den ble installert sommeren 2022 og er tatt i bruk.

I takt med veksten, og spesielt ved bygging av ny fabrikk, har TROX Auranor hatt stort fokus på miljøet og målet om å oppnå en CO2-nøytral produksjon. Etablering av nytt produksjonsanlegg har gitt muligheten til å innføre nyskapende digitaliseringsløsninger som bidrar til en energibesparende og bærekraftig drift av bygningen. TROX Auranor har 2,7 km energibrønner og et topp moderne varmegjenvinningsanlegg som håndterer overskuddsvarmen fra lakkanlegget. Til sammen gir dette oppvarming til hele bygningsmassen. Når alle installasjonene og automatikken er knyttet sammen, vil de ha et svært lavt energiforbruk og være langt på vei mot målet om å oppnå en CO2-nøytral produksjon. 1. september 2021 var ny Miljøfyrtårn-sertifisering på plass! Våre lagerautomater/heisautomater gir deg både plassbesparende lagring og effektiv plukking.
 

Ønsker du å effektivisere lagerdriften?

Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg gjerne!

Stage Utbytte

Send en uforpliktende forespørsel via skjema eller til systemer@jungheinrich.no

Ta kontakt

Lurer du på noe?