02350 Servicetelefon Gratis telefonnummer
Kontaktskjema
Nyhetsbrev
Furnes Jernstøperi AS
Nytt sentrallager med cirka 3000 palleplasser

Furnes Jernstøperi AS

2014: Rett ved E6 på Stange (Hedmark) ligger Furnes Jernstøperi som ble etablert i 1958. Mest sannsynlig tråkker du daglig på hovedproduktet til jernstøperiet på Stange, siden de hovedsakelig lager gatekumlokk!

Kort om Furnes
Furnes leverer i hele Norden og har datterselskapet Randers Jernstøberi AS i Danmark. Per i dag er det 78 ansatte på Stange.
På Furnes Jernstøperi har de en formelinje fra Heinrich Wagner Sinto og smeltingen foregår på to 6-tonns elektriske smelteovner. Støpingen skjer fra en støpeautomat. Furnes Jernstøperi er én av to gategodsprodusenter i Norge.

Fra skrapjern til kumlokk
Første kontakt med Jungheinrich startet for elleve måneder siden. Meningen var å starte opp prosjektet sommeren 2013, men på grunn av stort arbeidspress hos Furnes Jernstøperi ble det utsatt.

Ekspedisjonsleder Erik Hoel Sveum kan fortelle at han har vært i firmaet i 31 år. 20 av disse årene har han tilbrakt i ekspedisjonen. Han startet sitt virke i godsmottaket og jobbet seg gjennom ulike stillinger til han i 2001 ble ekspedisjonsleder. Han snakker varmt om Furnes Jernstøperi som arbeidsplass og sin trivsel opp gjennom årene. Som en meget positiv ting trekker han frem at de fremmer utdanning av egne medarbeidere, har et trivelig arbeidsmiljø og at snittalderen er på 46 år. Erik kjenner bedriften meget godt og forteller at råvaren er skrapjern/stål fra gjenvinning som kommer ferdig kappet og sortert. Furnes Jernstøperi leverer cirka 800 forskjellige artikler. Vi spør hvor mange typer gatekumlokk de lager, men det vet han ikke. Han forteller at de hadde en stor leveranse til OL på Lillehammer i 1994 og at de lager gatekumlokk med alle typer by-/kommunevåpen, logoer og spesialmønstre.
De leverer ut ca. 1000 tonn i måneden (ett gatekumlokk veier rundt 40 kilo).

Nytt sentrallager
I mai 2013 sto et nytt sentrallager med cirka 3000 palleplasser ferdig. Det er definert fem forskjellige pallestørrelser, hvorav noen av dem settes på tvers i reolene. 

Sentrallageret er det første lageret i Norge hvor Jungheinrich har levert en komplett lagerløsning med reolanlegg, gaffeltrucker og vårt eget lagerstyringssystem "Jungheinrich WMS", samt håndholdte terminaler og grensesnitt mot kundens SAP-/ERP-systemer.

Imponerende enkelt
Et slikt system gjør det mulig å sende ordre, kjøre varemottak og gjøre lagerkorreksjoner uten forsinkelser. På den måten har man hele tiden "on-time" informasjonsflyt begge veier mellom lager og vertssystem. Ordrer fra produksjon eller varemottak blir overført til operatørens håndterminal. Denne registrerer strekkode ved først å skanne, deretter overføre informasjon via truckstyringssystemet til smalgangstrucken (ETX 513) om at en pall er klar til  forflytning, enten at den skal ut fra reol eller settes inn. Operatør bekrefter oppdraget på terminalen inne i trucken så snart dette blir mottatt. Etter at bekreftelse er gitt, er det bare for operatøren å gi gass. Da kjører trucken til riktig lagerplass, slik den på forhånd er programmert til å gjøre. Operatøren trenger kun å styre spakene og gassen. Når trucken setter fra seg pallen, blir det automatisk registrert i systemet at pallen er på rett lagerplass. Manuell skanning av lagersted er ikke nødvendig. 
I tillegg har vi konfigurert systemet slik at Furnes Jernstøperi kan bruke de håndholdte terminalene via det trådløse nettverket også utendørs. På den måten har de god kontroll på alle varer, ikke bare det som er inne under tak. Siden alle prosesser styres med terminaler via et trådløst nettverk både inne og ute, er bruken av papir historie!

Fornøyde medarbeidere
Administrerende direktør Oddbjørn Maurdalen sier at de allerede har merket et lavere sykefravær når de nå har gått fra utendørs til innendørs lagring. Utendørs lagring har vært en stor utfordring, spesielt i kaldt og dårlig vær som det jo er mye av her.
De anser det som en stor fordel for Furnes Jernstøperi at alt på det nye sentrallageret kommer fra én leverandør.


Les om besøket hos Furnes Jernstøperi tre år etter:

Enklere syklus og spart tid
Furnes Jernstøperi AS – tre år etter!

Furnes var i sin tid de første i Norge som fikk levert en komplett lagerløsning med reolanlegg, gaffeltrucker, lagerstyringssystem og håndholdte terminaler

Les mer


 

Lurer du på noe?