02350 Servicetelefon Gratis telefonnummer
Kontaktskjema
Nyhetsbrev
Bohus bilde
Jungheinrich er med hele veien

Fra første ide til service og support

Høsten 2018 signerte Bohus avtale med Jungheinrich om nytt lager på Heia i Fetsund. Veien frem til ferdig lager beskriver en nærmest ideell prosess, der alle alternative løsninger med fordeler og ulemper ble presentert og vurdert, før den endelige beslutningen ble tatt.


Med et stort tysk støtteapparat i ryggen og et bredt spekter av mulige løsninger, er Jungheinrich Norge utstyrt til å løse alle typer lagerfloker; fra utfordringer med små manuelle lagre til komplekse helautomatiserte lagre.

Som totalleverandør er ikke Jungheinrich låst til en spesifikk automasjonsgrad eller løsning. Sammen med Bohus fant vi den automasjonsgraden som passet best for dem.

For Bohus var det viktig å velge en leverandør som kunne vise dem alle fordelene og ulempene ved de ulike løsningene. Bare på den måten kunne de ta et velkvalifisert valg. Gjennom befaring, rådgivning, kartlegging av behov og detaljkunnskap leverte Jungheinrich tre fullverdige prosjektbegrunnelser med tre ulike konsepter.

Jens Gjerlaug / Manager Logistics Systems
Jungheinrich

Vi er den eneste aktøren i Norge som blåser i om et prosjekt til slutt ender med et kranlager eller et manuelt lager. Det er konseptgrunnlaget og kunden som har fasiten på hva som er riktig løsning.


Hvilken løsning ble valgt?

I et hvert lagerprosjekt er det viktig at systemleverandøren kommer tidlig inn i prosessen, slik at det er forretningsgrunnlaget og kunden som bestemmer riktig løsning.

I prosjektet med Bohus kom Jungheinrich inn i en tidlig fase, slik at mange ulike løsninger ble vurdert som realiserbare. Bohus gikk til slutt for en automatisk løsning på sitt nye lager. Det nye lagerbygget er på 30 000 kvadratmeter. Alle delsystemer blir koordinert og administrert av Jungheinrich sitt eget lagerkontrollsystem (WCS), som igjen er koblet opp mot SAP.

Valgt løsning hos Bohus

Lettgods

 • 1 kran, 20 000 lokasjoner (60 x 40 cm)
 • Gods-til-person-stasjoner

Paller:

 • 3 kraner, 10 000 lokasjoner (120 x 80 cm)
 • Gods-til-person-stasjoner

Overdimensjonert gods:

 • 2 kraner, 1200 lokasjoner (120 x 240 cm)
 • Gods-til-person-stasjoner

Manuell reol: 

 • 2000 lokasjoner

Programvare:

 • Warehouse Controlling Systems (WCS – lagerkontrollsystem)

Å bestemme seg for å automatisere eller ikke, kan være et komplisert valg. Ulike faktorer spiller inn på de forskjellige automatiseringsnivåene, slik som produktutvalget ditt, bestillingsmønstre, lagerutforming og fremtidsutsikter.

Enten planen er et nytt anlegg, modernisering eller utvidelse av eksisterende anlegg: Gjennom årtier med erfaring og løsninger for internlogistikken har vi bistått både små, mellomstore og store selskaper over hele verden med å finne den riktige løsningen i effektiviseringen av ulike lagre. Samtidig har vi fungert som en hovedentreprenør igjennom hele prosjektet. For som totalleverandør er det nettopp det som gjør oss unike: Du forholder deg kun til oss gjennom hele prosjektets varighet. Vi tar oss av absolutt alt!

1
Planlegging og prosjektering

Første trinn for å finne optimal automatiseringsgrad, er å analysere hvordan material- og informasjonsflyten fungerer på ditt lager.

2
Gjennomføring og systemintegrering

Vi har lang erfaring med prosjektstyring og sørger for en effektiv fremgang og en nøyaktig realisering av hvert trinn i prosessen.

3
Service & Support

Vi vil at ditt nye anlegg skal yte på høyt nivå, i lang tid. Derfor bistår vi også etter prosjektavslutningen med service og support.

Jungheinrich er din partner innen internlogistikken

 • En av Europas ledende leverandører innen internlogistikk
 • Over 60 års erfaring
 • Global tilstedeværelse
 • Helhetlige løsninger som vokser med deg
 • Omfattende sortiment med høy kvalitetFremdeles usikker på om automatisering vil fungere hos deg? Vi hjelper deg gjerne!


Stage Utbytte

Send en uforpliktende forespørsel via skjema eller til systemer@jungheinrich.no

Ta kontakt

Lurer du på noe?