02350 Servicetelefon Gratis telefonnummer
Kontaktskjema
Nyhetsbrev
AVO
Optimalisert krydderveiing

Automatiske trucker (AGV) knytter sammen kryddersiloene hos AVO

'Smak og teknologi' er hemmeligheten bak suksessen til AVO, en av Europas ledende krydderspesialister. Vilje til nyskaping og modernisering i kombinasjon med riktig teknologi har optimalisert AVO sine internlogistikkprosesser.

Automatisering og optimalisering

Det er tre viktige årsaker til hvorfor automatiske trucker (AGV) ble valgt til å overta krydderveiingen hos krydderprodusenten AVO. For det første for å oppnå enda større nøyaktighet i krydderblandingene. For det andre for å kunne spore ingrediensene, og for det tredje å avlaste de ansatte fra stadig repeterende oppgaver. I tillegg var det også et krav om å behandle mindre partistørrelser med svært forskjellige komponenter og samtidig unngå enhver form for forurensning.

Automatiske trucker

I noen år har laserstyrte automatiserte trucker håndtert transporten i veieområdet hos krydderprodusenten AVO. Deres oppgave er å plassere oppsamlingsbeholdere med stor nøyaktighet under tappe- og doseringsanleggene. 

Fordelene med automatiske trucker er lasernavigasjon, som garanterer optimaliserte kjøreruter og -ganger, samt bortfall av transportskader. Med en tilgjengelighet på 98 prosent er de svært pålitelige, reduserer personalkostnader og standardiserer prosesser.

Et annet pluss er at AGV-ene enkelt kan integreres i eksisterende infrastruktur, og at behandlings- og ventetid bortfaller gjennom automatisk drift. I tillegg har det en positiv effekt at det i henhold til lagernavigasjonen ikke må legges fysiske styrelinjer i gulvet, og at anleggsoppsettet i AGV-området til enhver tid kan endres hvis dette blir nødvendig som følge av endringer i produksjonsprosessene.

Vi valgte den vertikale plukktrucken EKS 210 som basistruck for de automatiske truckene på AVO-fabrikkene. Utslagsgivende for denne avgjørelsen er løftekapasiteten på 1000 kg, kjørehastigheten på ni kilometer i timen og god manøvrerbarhet, som er uunnværlig i det delvis trange området hvor det veies krydder.

Fleksibilitet og uavhengighet

Goran Milosevic, bedriftsleder hos AVO, fortsetter: "Tidligere har vi transportert våre råvarer manuelt. Da vi vurderte å automatisere prosessene våre, fantes det ikke noe alternativ til et førerløst transportsystem." Hovedforskjellen mellom tiden før og etter automatiseringen, er at AVO har gått fra å dosere, veie og fylle åtte til 40 råvarer.

Derfor er Goran svært fornøyd med AGV-en og tilføyer: "Jeg ville valgt dette systemet igjen. Det overrasket meg hvor raskt og enkelt operatørene tilegnet seg den nødvendige kunnskapen og hvor raskt de lærte maskinene å kjenne. Vi får besøk av kunder som er interessert i automatisk løsninger."


Goran Milosevic
Teknisk direktør for AVO-fabrikkene

"Vi var imponert over hvor lett operatørene fikk den nødvendige kompetansen, og hvor fort de ble kjent med truckene."Ønsker du å optimalisere prosessene på lageret?

Ta kontakt med oss, vi hjelper deg gjerne!

Stage Utbytte

Send en uforpliktende forespørsel via skjema eller til systemer@jungheinrich.no

Ta kontakt


Andre referanser:

Lurer du på noe?