02350 Servicetelefon Gratis telefonnummer
Kontaktskjema
Nyhetsbrev
KegesGrosshandel-Jungheinrich-litiumjontruckar-Bild1
Velykket investering på Gotland

Gotlands grossist Keges valgte litiumiontrucker som en del av sin fremtidsvisjon

Keges Grosshandel så fordeler for miljøet, de ansatte og bedriften generelt med de nye litiumiontruckene fra Jungheinrich. Beslutningen ble tatt med fremtidsvisjonen om å jobbe for et bedre miljø og alltid ha tilgjengelige trucker.

Keges Grosshandel er den eneste lokale restaurantgrossisten på Gotland. I over 35 år har selskapet hjulpet gotlandske restauranteiere med å kunne tilby sine restaurantkunder mat basert på lokale råvarer fra "øya". Sammen med rundt 20 andre grossister samarbeider de under varemerket Svensk Cater.

Keges jobber kontinuerlig for et bedre miljø og har som mål å være en av Sveriges ledende matgrossister, også på miljøfronten. Med samfunnets og kundenes krav og forventninger i sentrum, er målet å være det opplagte valget for Gotlandsmarkedet, slik at varetansporten fra produsent til sluttkunde kan reduseres betraktelig. Kundene er mange og med ulike behov, derfor er fleksibilitet en viktig egenskap. Å håndtere matvarer er en forpliktelse som setter høye krav til egen virksomhet.

KegesGrosshandel-Jungheinrich-litiumjontruckar-Bild2

Som grossistfirma blir trucker mye brukt i den daglige driften. Både i varemottak, ved påfyll av varer, i plukking for kunder og i internlogistikken generelt. Ulike typer trucker blir brukt: Plukktrucker og støttebenstrucker samt motvektstrucker og palletrucker. Da Gotlands grossist skulle fornye truckparken, hadde de alle de interne kravene til egen virksomhet i tankene og så helt klart fordelen med litiumionteknologien fra Jungheinrich. Vi spurte grossistsjef Magnus Palmgren om hvilke forskjeller de kunne merke etter å ha byttet til truckene med litiumionbatterier.

Dere har spesifikt valgt trucker med litiumionteknologi når dere skulle fornye den gamle truckparken. Hva anser du som fordeler med disse truckene kontra de gamle?

“Vi har en høysesong som stiller høye krav til tilgjengelighet. Med litiumionbatterier kan vi plukke flere timer totalt på en dag. Tidligere ble vi tvunget til å ha flere trucker med totalt samme kapasitet som de nye og færre truckene har. Grunnen var at de gamle truckene trengte mer og oftere lading. Dette slipper vi nå. Enklere vedlikehold er også en fordel. Effektiviteten til de ansatte har også blitt bedre, da de alltid har tilgang til arbeidsverktøyet sitt, nemlig trucken. ”

"Vi har fått en bedre totaløkonomi ettersom bruksgraden på disse truckene er høyere enn før. Batteriene er også bedre sett fra et miljøperspektiv. Personalet har muligheten til å tilpasse truckene etter eget behov, våre serviceteknikere hjelper til med det. Generelt sett er arbeidsmiljøet blitt bedre for våre ansatte. ”

                                                                                                Magnus Palmgren, grossistsjef

Har du noen tips når det gjelder rutiner rundt håndtering av trucker, som du tror også andre selskaper kan ha nytte av?

“En god dialog med serviceteknikeren har skapt trygghet for oss og en stabil og god driftssikkerhet. Tydelige rutiner og ansvarsfordeling er også avgjørende for tilgjengeligheten. ”

KegesGrosshandel-Jungheinrich-litiumjontruckar-Bild4

Hvordan vil du beskrive samarbeidet med servicetekniker Fredrik Andersson? På hvilke måter føler du at han hjelper deg og hvordan fungerer samarbeidet?

“Det er den sterkeste fordelen ved å samarbeide med Jungheinrich. Vi har et fantastisk samarbeid. Fredrik er proaktiv, noe som skaper færre – eller i vårt tilfelle ingen – produksjonsstanser. Det er et ekte ønske om å hjelpe oss som kunde. ”KegesGrosshandel-Jungheinrich-litiumjontruckar-Bild5

Fordeler med litiumiontrucker fra Jungheinrich:

  • Forbruker inntil 20 % mindre energi enn blysyrebatterier
  • Kort ladetid med mulighet for rask pauselading
  • Økt tilgjengelighet på truckene, 24/7-drift mulig
  • Litiumionbatteriet har opptil tre ganger lengre levetid enn blysyrebatterier
  • Ikke behov for spesielle ladeområder med ventilasjon
  • Kompakte trucker, enkle å manøvrere selv der det er trangt
  • 5 års garanti på batteriene fra Jungheinrich

Vedlikeholdsfritt batteri, de ansatte sparer verdifull tid på batterihåndtering

Stage Utbytte

Ta kontakt med vår salgsavdeling for mer informasjon

Telefon

+ 47 02350

Ta kontakt


 

Lurer du på noe?