02350 Servicetelefon Gratis telefonnummer
Kontaktskjema
Nyhetsbrev
Jungheinrich Norge automatiserer Bohus sitt nye sentrallager
30.06.2020

Jungheinrich Norge skal automatisere Bohus sitt nye sentrallager

Bohus, Norges største landsdekkende møbelkjede, har valgt Jungheinrich som partner for lagerinnredning til sitt nye sentrallager på Lillestrøm.

Omfanget på leveransen inneholder høy grad av automasjon med kraner, baner og software, tilpasset ulike deler av sortimentet. Anlegget vil stå klart i løpet av 2021.

Konseptet som Bohus og Jungheinrich har kommet frem til, er designet for å fylle Bohus sitt behov for ulike varekategorier, kapasitetskrav og fleksibilitet. Foruten en manuell del på 2000 palleplasser, er det tre automatiserte deler for europall (10 000 lokasjoner), kasser (22 000 lokasjoner) og blåbrett (1200 lokasjoner), med stasjoner for inngående og plukk. Alle delsystemene blir koordinert og administrert av Jungheinrich WCS, som igjen er integrert mot SAP. Det er i tillegg tatt høyde for eventuell utbygging av hvert enkelt delsystem.

"Møbelbransjen er en konservativ og krevende bransje. Ved å bygge stein for stein i snart 50 år, har Bohus etablert seg som Norges største landsdekkende møbelkjede. Vi gleder oss derfor til å ta det neste steget innenfor internlogistikk sammen med Jungheinrich, sier Arve Nymoen, konsernsjef i Bohus. Vi selger form, farge og design, og ikke alle våre varer passer i firkantede esker. Vi var derfor spent på hvilke løsninger som fantes på markedet som kunne dekke vårt behov. Jungheinrich har sammen med oss utarbeidet en løsning av allerede gjennomprøvde standardiserte systemer. Løsningen er unik på markedet, og den vil kunne dekke våre logistikkbehov", sier Håkon Bredde-Prytz, daglig leder i Bohus Logistikk AS.

"Dette prosjektet representerer en milepæl for Jungheinrich Norge AS som viser at vår beslutning om å utvikle oss til å bli en totalleverandør innen intralogistikk var riktig. Vi har gått fra å være truckleverandør via automatisering av trucker, til nå å ta steget fullt ut for helautomatiske kranløsninger. Jungheinrich har i lang tid levert store ASRS-prosjekter i Europa. ASRS-prosjektet som vi nå har utviklet sammen med og for Bohus, blir Jungheinrich sitt første i Skandinavia", sier Arild Drageset, administrerende direktør i Jungheinrich.

"Vi har fått lov til å jobbe sammen med Bohus helt fra idefasen av prosjektet i 2018, og har sammen med kunden formet endelig løsning på detaljert nivå. Vi startet med klosser i PowerPoint og endte opp med tegninger på millimeternivå. Veldig gøy å tenke tilbake på, og nå blir det spennende å følge prosjektrealiseringen frem mot endelig oppstart", sier Jens Gjerlaug, manager logistics systems i Jungheinrich.


Om Bohus
Bohus er Norges ledende møbel- og interiørkjede med 2500 millioner kroner i årlig omsetning. Kjeden består av 60 varehus over hele Norge, samt nettbutikk. www.bohus.no

Bohus tilpasser seg de store endringene som skjer innen handel og investerer stort for fremtiden med nytt sentrallager, fremtidsrettede it-løsninger og nettløsninger, samt utvikling av varehusene og medarbeidere.

Om Jungheinrich
Jungheinrich er bransjeledende innen interntransport og lagersystemer. I Norge har vi tilbudt produkter og tjenester rundt gaffeltrucker siden 1969. På områdene gaffeltrucker, automatiske trucker, reoler, service og vedlikehold, er vi blant de største i Europa. Med mer enn 18 000 kolleger og 40 salgs- og serviceorganisasjoner over hele verden, er vi et innovativt ledende selskap.

I Norge er vi cirka 145 dedikerte ansatte, med hovedkontor i Oslo på Alnabru. I tillegg har vi kontorer i Sandnes, Bergen og Trondheim. Vi sikrer at kundene våre har de mest kostnadseffektive produktene, systemene og tjenestene, uavhengig av bransje eller størrelse på bedrift.


Pressekontakt
Jens Gjerlaug
Manager Logistics Systems
jens.gjerlaug@jungheinrich.no
Telefon + 47 932 95 087

Lurer du på noe?