02350 Servicetelefon Gratis telefonnummer
Kontaktskjema
Nyhetsbrev
Batteriespeicher_Rendering
19.01.2022

JT Energy Systems bygger 25 megawatt stort batterilager

Det største batterilageret i Sachsen, Tyskland

Resirkulering av gamle Li-ionbatterier

Intelligent sammenkobling av elektromobilitet  og energiomstilling

JT Energy Systems er joint venture-selskapet tilhørende Jungheinrich og Triathlon, etablert i 2019. Selskapet gir brukte litiumionbatterier nytt liv og vil produsere CO2-nøytrale batterier. Nå bygger de et stort og fleksibelt batterilager i Freiberg, Sachsen, med en toppeffekt på 25 megawatt. Anlegget er det største i sitt slag i Sachsen og et av de kraftigste i Tyskland.

Det store batterilageret består blant annet av brukte litiumion batterimoduler som blir gjenbrukt etter endt tjeneste i elektriske gaffeltrucker og biler. Batterilageret skal i fremtiden brukes til å produsere 100 prosent CO2-nøytrale batterier. Oppgaven til anlegget er mellomlagring av regenerativ strøm, stabilisering av strømnettet og forsyning av helt nødvendig energi. Prosjektet blir implementert av batterilagringseksperter fra det lokale Tricera Energy GmbH. Resirkulering av brukte batterier i stasjonære lagringssystemer er en stor del av Jungheinrich sin bærekraftstrategi for effektiv og lønnsom bruk av ressurser. Med dette prosjektet drivers energiomstillingen til fornybare og mer bærekraftige energikilder fremover og viser det store potensialet som ligger i intelligent sammenkobling av elektromobilitet og energiomstilling.

Gjenbruk av litiumionbatterier etter mange års bruk i elektriske kjøretøy er et effektivt, bærekraftig og ressursbesparende bidrag til energiomstillingen. De brukte batteriene blir klassifisert av JT Energy Systems og om nødvendig renovert for å sikre maksimal levetid. På grunn av stor økning av elektriske kjøretøy med Li-ionbatterier de siste årene, forventer JT Energy Systems en økning i batterikapasitet som vil bli brukt i stasjonære lagringsanlegg i fremtiden.

"Elektromobilitet blomstrer. Mer enn 1 million elektriske Jungheinrich-trucker er i bruk over hele verden i dag. En raskt voksende del av disse er utstyrt med topp moderne litiumionteknologi. Li-ionbatterier har spesielt lang levetid. De holder vanligvis mye lenger enn kjøretøyet selv. Stasjonære energilagringssystemer som det i Freiberg, er en smart måte å forlenge levetiden til litiumionbatteriet på og dermed bidra til energiomstillingen», forklarer Reinhild Kühne, administrerende direktør i JT Energy Systems.

JT Energy Systems ble grunnlagt i fellesskap av Jungheinrich AG og batteriprodusenten Triathlon i 2019. Fellesforetaket produserer energisystemer for elektriske kjøretøy til bruk i industrien. Med base i Sachsen betjener selskapet den raskt voksende etterspørselen etter innovative og bærekraftige energi- og batterisystemer. Selskapet har god ekspertise innen reparasjon og oppussing av brukte litiumionbatterier. Ved klassifisering og evaluering av gjenværende levetid for batteriene, drar selskapet fordel av kunnskapen til Dresden-baserte NOVUM engineering GmbH, som er ekspert på batteriovervåking basert på kunstig intelligens.

Det store batterilageret er planlagt bygd av det lokale partnerselskapet Tricera Energy GmbH, med ferdigstillelse høsten 2022. Selskapet spesialiserer seg på stasjonær lagringsteknologi og industrielle lagringsløsninger. Ved å investere i denne fremtidsteknologien tar JT Energy Systems og aksjonærene Jungheinrich og Triathlon et viktig skritt i implementeringen av sin bærekraftstrategi.


Om Tricera Energy GmbH
Fleksible og modulbaserte batterilagringssystemer gjør at Tricera Energy GmbH bidrar til en etterspørselsorientert og regenerativ energiforsyning. De er derfor en pådriver for energiomstillingen. Både frittstående og hybride batterilagringsløsninger er realisert. Gjennom strategiske partnerbedrifter har selskapet tilgang til store deler av verdikjeden fra batterimodul til ferdig komplett system. 

Lurer du på noe?