02350 Servicetelefon Gratis telefonnummer
Kontaktskjema
Nyhetsbrev
50 Climate Leaders
22.12.2020

Jungheinrich har sluttet seg til initiativet "50 Sustainability & Climate Leaders"

Jungheinrich har sluttet seg til initiativet "50 Sustainability & Climate Leaders", en gruppe på 50 av verdens ledende selskaper fra forskjellige sektorer. Målet er å ha en ledende rolle i kampen mot klimaendringer og dermed bidra til å oppnå de 17 bærekraftmålene som er utarbeidet av FN.

“Klimaendringer er ett av de mest presserende spørsmålene i vår tid. Hos Jungheinrich ser vi bærekraft som vår økonomiske, økologiske og sosiale forpliktelse. Vår deltakelse i initiativet '50 Sustainability & Climate Leaders' gjenspeiler dette. Med våre energisparende trucker og intelligente automatiseringsløsninger reduserer vi CO2-utslippet i internlogistikken. På denne måten skaper vi bærekraftige verdier og sammen bidrar vi til å vinne løpet mot klimaendringene, forklarer Dr. Lars Brzoska, styreleder i Jungheinrich AG.

I sin nylig presenterte strategi 2025+ er temaet bærekraft enda sterkere forankret i selskapet og Jungheinrich har satt seg ambisiøse mål; å bli CO2-nøytrale. Ved å innføre systematisk bærekraftsstyring i selskapet og hele forsyningskjeden, definerer Jungheinrich klare ansvarsområder og skaper åpenhet for større bærekraft. Dr. Brzoska forklarer: ”For Jungheinrich som et familieeid selskap betyr å ta samfunnsansvar å kombinere lønnsom vekst med sosiale og økologiske aspekter. Dette driver oss til å forme fremtiden for bransjen vår. Innen maskinindustrien er Jungheinrich allerede blant de to mest bærekraftige prosentene av selskapene".

Jungheinrich har en ledende rolle når det gjelder utviklingen av nyskapende energisystemer. Rundt 98 prosent av truckene produsert av Jungheinrich har nå elektrisk drift. Dette gjør Jungheinrich ledende i sin sektor. Selskapet har helt siden starten i 1953 fokusert på elektrisk drift. For tiden er mer enn 1 000 000 elektriske trucker fra Jungheinrich i drift over hele verden. En spesiell funksjon: Jungheinrich bruker en cellekjemi som ikke krever den kritiske råvaren kobolt i sine egenproduserte batterier. En litiumtruck slipper ut inntil 52 prosent mindre CO2 enn en med dieselmotor. Da er ikke gjenbruk av batteriene tatt med i beregningen.

Renovering av brukte trucker og opprettelse av to, i noen tilfeller tre, livssykluser, reduserer råvarer og energiforbruk betydelig. Takket være industriell renovering av gaffeltrucker, gir Jungheinrich et betydelig bidrag i kampen for klimaet. Rundt 80 prosent av CO2-utslippene kan spares på denne måten sammenlignet med ny produksjon. Samtidig er de brukte truckene bokstavelig talt så gode som nye. Brukte gaffeltrucker fra Jungheinrich kombinerer dermed økonomiske, tekniske og økologiske fordeler. 

Jungheinrich er også en pioner innen automatisering og digitalisering. Lagerteknologi, trucker og programvare utgjør en helhet og sørger for at menneske, maskin og lager kommuniserer, samarbeider og utfyller hverandre. Dette vises i liten skala i våre automatiske trucker og i stor skala i våre automatiserte høyreollagre som er over 40 meter høye. Automatiseringsløsninger forårsaker færre feil, unødvendige transportveier, færre ulykker og bidrar dermed betydelig til å redusere energiforbruk og utslipp i logistikken. 


04.02.2022
Platinasertifisering for samfunnsansvar

Jungheinrich blir platinasertifisert for sitt samfunnsansvar innen miljøvern, menneskerettigheter og bærekraftige anskaffelser.

Les mer

Lurer du på noe?