02350 Servicetelefon Gratis telefonnummer
Kontaktskjema
Nyhetsbrev
PM_07_FP_I&H_EKS_215a
09.05.2021

Ny AGV for automatisk lagring i høyden

Den automatiske trucken kan sette inn og hente ut varer i høyder opptil 6 meter.

  • EKS 215a: Ny truck for automatisk lagring i opptil 6 meters høyde.
  • Det nye AGV-chassiset gir mindre fotavtrykk og flere muligheter i internlogistikken.
  • Grensesnittet mellom menneske og maskin gir optimal samhandling: feilsøking, lastgjenkjenning og mulighet for manuelle bestillinger.

Den nye automatiserte trucken ble vist på en digital pressekonferanse på fredag. AGV-en, med navn EKS 215a, opererer alene og setter inn last på inntil 700 kilo i høyder opptil 6 meter. Den er dermed en ideell løsning ved automatisering av oppgaver i høyreollageret. Trucken er basert på et helt nyutviklet kompakt chassis. Dette er grunnen til de beskjedne fysiske målene på EKS 215a. Gjennom det nye beskyttelsesfeltet har det også lyktes Jungheinrich å redusere det virtuelle avtrykket. Dette gjør at det er enkelt å integrere trucken i eksisterende lagerlayout. Manuelle prosesser som i dag utføres hovedsakelig av motvekts- og skyvemasttrucker, kan automatiseres med nye EKS 215a. Et komplett nytt grensesnitt mellom menneske og maskin gjør trucken enkel å betjene.

“Den nye EKS 215a er Jungheinrich sitt svar på mange kundeforespørsler med hensyn til plassbehov og mulig bruk. Trucken er mer kompakt, brukervennlig og kraftigere enn noen gang før", sier Manuela Schmidbauer, ansvarlig produktsjef for nye EKS 215a i Jungheinrich. "Med en gjenværende lastekapasitet som er 40 prosent høyere enn på forrige modell, er dette den ideelle AGV-en for automatisering av interne transportprosesser og lagring av paller i bredgangen."

Kompakt og fleksibel i bruk

Det kompakte designet utpeker seg i den nye EKS 215a. Skannere er plassert under selve trucken, både for å hindre at skader oppstår og for ikke å bruke av plassen på trucken. Med EKS 215a har Jungheinrich redusert 131 millimeter i lengde og 85 millimeter i bredde i forhold til tidligere modell. Dette reduserer påkrevd plass og øker truckens evne til å integreres i eksisterende lagre. Ni ulike typer master gjør trucken egnet for ulike bruksområder.

Nytt grensesnitt

Den nye EKS 215a bruker 24-voltsteknologi i stedet for 48-voltsteknologi. Dette resulterer i en energibesparelse på inntil 30 prosent. Ladeprosesser er automatiserte. Et nytt grensesnitt med berøringsskjerm gir flere muligheter for samhandling mellom operatøren og AGV-en. Statusen til den nye EKS 215a kan ses umiddelbart og eventuelle feil vises i klartekst på skjermen. Forslag til hvordan feilen kan løses kommer også opp på skjermen, slik at operatøren selv kan gjøre det. Det siste inkluderer også feil som tidligere bare kunne løses av en servicetekniker. Det nye grensesnittet kan også brukes til å definere eller starte manuelle ordreprosesser. 

Individuell løsning for automatisert internlogistikk

Den nye modellen sklir rett inn i Jungheinrich sin AGV-familie: Hver av modellene EREa, ERCa, EZSa og EKSa og alle automatiserte smalgangstrucker skiller seg ut med ulike fordeler og ulik nytteverdi. "Jungheinrich tilbyr sine kunder en omfattende og tilpasset løsning med sin mangeårige ekspertise innen automatisert internlogistikk," forklarer Schmidbauer. Til tross for alle de nye funksjonene, og selv om AGV-en spesielt ble utviklet på grunnlag av kundens krav og behov, består den nye EKS 215a av over 90 prosent standardkomponenter.

EKS 215a
Automatisk plukktruck (AGV) 1500 kg

EKS 215a er en kompakte og allsidige automatisk truck (AGV) basert på vår velprøvde elektriske plukktruck.

Les mer


Kontakt oss for mer informasjonVi er en totalleverandør

Vi bistår gjerne med vår kompetanse når du skal gjøre endringer på lageret ! Du kjenner din bedrift best, mens vi er oppdatert på potensielle løsninger.

Les mer


 

Lurer du på noe?