02350 Servicetelefon Gratis telefonnummer
Kontaktskjema
Nyhetsbrev
Stage EZS 7280
09.01.2019

PM 17 trekkvogner til Oslo lufthavn Gardermoen

Nye elektriske trekkvogner av typen EZS 7280 med 28 tonn trekkraft er bestilt av TCR til bruk hos SAS Ground Handling på Gardermoen. De fire første trekkvognene ble levert i begynnelsen av desember for å ta unna den største jule- og nyttårstrafikken

Trekkvognene er svært raske og egner seg meget godt til bagasjehåndtering på flyplasser fordi de har stor trekkraft, også i stigninger. 

Veien frem til en trekkvognavtale

Det hele startet på Inter Airport Europe i München i oktober 2017, verdens ledende messe for utstyr, teknologi, sikkerhet, design og service på flyplasser. TCR og SAS Ground Handling besøkte messen sammen. Jungheinrich var representert med stand på messen. Både TCR og SAS fattet interesse for Jungheinrich sin nye elektriske trekkvogn EZS 7280 med hele 28 tonn trekkraft og kraftig dreiemoment. Dette ble starten på et godt samarbeid. 

På nyåret ble det avtalt test av trekkvognen på Gardermoen. Avtalen var at våre trekkvogner skulle testes hos både SAS og TCR. Etter positive tilbakemeldinger fra begge aktører ble vi enige om nødvendige tilpasninger av utstyret og hvilke merkantile prosesser som var viktige for videre fremdrift. 

I de påfølgende månedene ble alt utstyret kvalitetssikret, slik at TCR og SAS sine høye standarder innen helse, miljø og sikkerhet (HMS) ble opprettholdt. Gjennom hele prosessen bidro TCR og Jungheinrich Belgia med god og viktig hjelp for å få alt på plass. Jungheinrich sine løsninger har vært utslagsgivende i prosessen. Da  begge parter var fornøyde, ble det i juli 2018 inngått avtale på totalt 17 trekkvogner.

Fabrikkbesøk i Tyskland og leveranse Gardermoen

I slutten av november 2018 besøkte SAS og TCR fabrikken i Lüneburg, Tyskland som produserer trekkvognene. På fabrikkomvisning fikk de prøve egne trekkvogner før leveranse til Norge.

SAS sitt ønske og mål var å få levert trekkvognene før jule- og nyttårstrafikken på Gardermoen i desember. Det var derfor med stor glede Jungheinrich kunne levere første pulje av trekkvogner til TCR den 6. desember 2018!

Lurer du på noe?