02350 Servicetelefon Gratis telefonnummer
Kontaktskjema
Nyhetsbrev
Bilde Blogg B22-24 | Hva er fordelene ved å leie trucker i stedet for å eie?
Hva er fordelene:

Hva er fordelene ved å leie trucker i stedet for å eie?

Har du for mye nedetid på truckene dine og sliter med at vedlikeholds- og driftsutgiftene dine er uforutsigbare? Da bør du lese videre.

Av Fredrik Høyer-Dahl, salgsdirektør

Dersom du er i situasjonen beskrevet ovenfor, er det et godt tidspunkt for deg å vurdere om du virkelig må eie din egen truckflåte. Dette gjelder også om du er i kjøpsprosess med å anskaffe dine første trucker akkurat nå. 

Det kan virke som en enkel løsning å kjøpe inn truckene du trenger, men service, vedlikehold og reparasjoner er mer arbeidskrevende enn du kanskje tror. Da må du selv ta ansvaret for at truckene er i drift hver dag. Hadde det ikke vært enklere å la en partner, som er spesialisert på akkurat dette, overta? 

Ved å leie trucker reduseres risiko og usikkerhet

Gir du fra deg eierskapet, kan du også gi fra deg drift- og vedlikeholdsansvaret. Dermed slipper du å bruke ressurser og arbeidskraft på dette og kan konsentrere deg om din egen kjernevirksomhet. I tillegg blir utgiftene du har forutsigbare. Dermed løper du mindre risiko. Har du eierskapet selv, vil det komme uforutsette utgifter.

En annen fordel ved å velge å velge langtidsleie, er at du er garantert at truckflåten driftes optimalt til enhver tid. Du kan være trygg på at din flåte er i drift og håndterer oppgavene som skal løses på best mulig måte. Blir en truck skadet eller ødelagt, er det din truckpartners oppgave å løse problemet. 

I tillegg slipper du å binde opp egenkapitalen på å kjøpe trucker. Den kan brukes på å løse andre behov, hvis du i stedet velger en truckpartner som tilbyr langtidsutleie. Det kan få andre positive økonomiske ringvirkninger som for eksempel bedre avtaler med dine bankforbindelser. 

Oppsummering av fordelene ved å leie trucker: 

  • Driftssikkerhet – din partner sørger for optimal drift, service og vedlikehold
  • Økonomisk forutsigbarhet – slipper uforutsette utgifter
  • Reduserer usikkerhet og risiko generelt
  • Du kan konsentrere deg om egen virksomhet
  • Du unngår å binde opp egenkapital og får gunstigere avtaler

Hva slags virksomheter bør leie trucker i stedet for å eie? 

Fordelene ved å leie gjelder alle som har behov for trucker enten du ønsker å leie en eller hundre trucker. I tillegg er det en rekke andre fordeler som kan gjelde, avhengig av hvilken leverandør og hva slags avtale du velger. 

Det kan være lurt å velge en partner som overtar alle aspekter ved drift og optimalisering. Dersom du eier trucken din selv og det viser seg at du har andre behov, må du selge den selv på det åpne markedet. Det kan være krevende. 

Leier du trucker av en leverandør, kan du legge inn i kontrakten at du for eksempel har rett til å returnere den og bytte modell i løpet av de første to årene. Det kan være lurt i tilfeller hvor du ikke har helt oversikt. Eller dersom du vet at det vil være behov for endringer, men ikke vet når. Det vil koste noe mer, men er kun en mulighet ved langtidsleie og ikke når du leaser eller kjøper selv.  

Jungheinrich tilbyr også utvidet garanti med egenandel. Det vil si at kunder som ikke ønsker å plutselig sitte med en stor regning for reparasjon av en truck, kan avtale at det settes et maksbeløp for reparasjoner. Dermed vet du at reparasjoner uansett ikke kommer til å koste mer enn denne summen. Det overskytende betales av truckleverandøren. 

La en ekspert optimalisere truckparken

Når det gjelder optimalisering, bør du velge en partner som kan veilede deg om hvilke løsninger som vil passe best for deg. En slik partner vil følge med på truckflåtens bruk og foreslå endinger. Dermed slipper du å tenke på dette selv. Har du behov for flere eller færre trucker? Vil en annen trucktype passe deg bedre? Er det behov for å flytte truckene for å skape mest mulig jevn slitasje? Disse refleksjonene kan du overlate til din leverandør som gir deg råd underveis. 

Du kan selvfølgelig beholde hele kontrollen selv og kjøpe trucker med serviceavtale. Men da må du selv sørge for optimalisering av driften og utskiftning av truckene når de blir eldre for eksempel. Da er det større fare for at det går for lang tid før det gjøres endringer. I Jungheinrich tilbyr vi både salg og langtidsleie, men vi anbefaler det siste. 

Årsaken til det er at vi ved en leieavtale kan tilby kunden best mulig service. Dersom kunden eier selv, har vi ikke full oversikt over utstyret til enhver tid og mister muligheten til å ligge i forkant. Ved en leieavtale kan vi løse problemer med nytt og bedre utstyr før de oppstår og kunden slipper irritasjonen. 

Det er stor variasjon på hva de ulike leverandørene kan tilby deg. Det du først og fremst bør lete etter er en trygg, seriøs leverandør som sørger for å ivareta truckparken i lang tid framover. På den måten slipper du å bekymre deg over galopperende vedlikeholdskostnader og reparasjoner i framtiden.  Det gjelder uansett om du velger å kjøpe eller leie. 

Ønsker du å vite mer om hva Jungheinrich kan til by deg?

Ta kontakt med salgsdirektør Fredrik Høyer-Dahl for en uforpliktende samtale

Salgsdirektør

Fredrik Høyer-Dahl

Fredrik Høyer-Dahl

fredrik.hoeyer-dahl@jungheinrich.no

Ta kontakt

Lurer du på noe?