Call4Service
02350 Servicetelefon Gratis telefonnummer
Kontaktskjema
Nyhetsbrev
Wynajem długoterminowy wózków widłowych – dostępna flota – jungheinrich.pl
Kjøpe brukt truck?

Med disse tipsene kommer du trygt i havn

Å investere i en truck er en betydelig økonomisk forpliktelse, som gjør at flere nå ser mot markedet for brukte kjøretøy. Uavhengig om den er stor eller liten, er det et par ting du bør vurdere

Trucker er et viktig, om ikke vesentlig, verktøy for mange bedrifter. Det er avgjørende å finne den trucken som best dekker behovet på hvert lager, og gir mest verdi for pengene. Brukte trucker blir stadig mer populære, nettopp fordi de ofte er billigere enn helt nye. I tillegg er det en mer bærekraftig løsning å gjenbruke helt brukbare trucker.

Å  kjøpe brukt truck krever like grundig overveielse som når du kjøper ny, for å sørge for at du finner den riktige trucken for dine behov. Her er noen viktige tips for å hjelpe deg med å komme trygt i havn når du vurderer å kjøpe en brukt truck. 

1.    Velg en truck etter dine behov

Å finne riktig type truck for dine behov er ikke nødvendigvis lett. Enten du driver et lager, en fabrikk, byggeplass eller eannen type virksomhet, er det viktig å velge en truck som sikrer effektivitet, sikkerhet og som er kostnadseffektiv. 

Først og fremst må du definere hva du trenger trucken til, og da er det noen spørsmål du må ha svaret på: Hva er formålet? Hvilke materialer eller varer skal den håndtere? Hvor skal den brukes, inne eller ute? Og, er det spesifikke funksjoner eller spesifikasjoner som er nødvendige? Å ha svar på disse spørsmålene vil hjelpe deg med å lage en liste over krav som; kapasitet, drivstoff, løftehøyde og andre spesifikasjoner du vet trucken må kunne levere på. 

2.    Fastsett et budsjett

Før du begynner jakten på en brukt truck, er det viktig å sette et budsjett. Hvor mye er du villig til å bruke på et brukt kjøretøy? Å ha en klar forståelse av budsjettet ditt vil hjelpe deg med å begrense søket og unngå å bli fristet til å overskride grensen når du kommer over en tilsynelatende god avtale. Selv om en annen truckmodell kanskje er rimeligere, må den også kunne gjøre jobben som er ønsket. 

Og husk, det er ikke bare kjøpesummen som er involvert i kostnadene; vedlikehold, reparasjoner og forsikring må også tas med i betraktningen. 

3.    Sjekk truckens historie

Selv om trucken kan se bra og fungere bra under testkjøringen, er det viktig å vurdere vedlikeholdsbehovet. Hvor godt har den blitt vedlikehold tidligere, og hva vil det koste å holde den i god stand fremover? Dette kan påvirke den totale kostnaden for å eie trucken over tid. 

En av de viktigste tingene du må gjøre når du vurderer å kjøpe en brukt truck, er derfor å sjekke kjøretøyets historie. Be selgeren om å gi deg all tilgjengelig dokumentasjon, inkludert servicehistorie og eventuelle reparasjoner. Sjekk også om trucken har vært involvert i ulykker eller om den har hatt noen større mekaniske problemer tidligere. 

4.    Utfør en grundig inspeksjon

Når du finner en brukt truck som kan være den rette, må du ta deg god tid til å inspirere den grundig. Her er noen punkter du kan se etter: 

  • Motor og drivverk: Sjekk motoren for eventuelle lekkasjer eller uvanlige lyder. Test girene og clutchen for jevn drift. 
  • Understell: Undersøk understellet for rust eller tegn på tidligere skader. 
  • Dekk: Sjekk tilstanden til dekkene, inkludert mønsterdybde og slitasje. Skadde dekk eller felger kan føre til enda høyere kostnader. 
  • Elektriske systemer: Kontroller alle elektriske systemer, inkludert lys, dashboard, horn og strømvinduer, for å sikre at de fungerer som de skal. 
  • Bremsesystem: Test bremsene for å sikre at de reagerer raskt og effektivt. 
  • Styring: Sjekk styringen for eventuelle problemer med slark eller stivhet. 
  • Testkjøring: Dette gir deg mulighet til å oppleve hvordan trucken oppfører seg på veien. Merk eventuelle uvanlige lyder eller vibrasjoner under kjøringen. 

Hvis du ikke har lang erfaring med trucker, kan det være lurt å ta med en som kan bistå. Enten om det er en erfaren truckfører eller en mekaniker. Disse kan ofte identifisere potensielle problemer som du kanskje ikke hadde lagt merke til, og bidra til at du tar en informert beslutning. 

Sjekk juridiske forhold

Sørg for at alle de juridiske forholdene i orden. Sjekk at selgeren har riktig dokumentasjon, inkludert tittel og eventuelle nødvendige inspeksjonsrapporter. Sørg også for å sette deg inn i lover og forskrifter knytter til kjøp av brukte trucker 

Å kjøpe en brukt truck kan være en lønnsom investering for bedriften din, men det krever nøye planlegging og etterforskning. Ved å følge disse tipsene og være grundig i prosessen, kan du komme trygt i havn med en pålitelig og kostnadseffektiv brukt truck. 

Vi i Jungheinrich bidrar gjerne som rådgivere i prosessen, uten at du må velge oss som leverandør av den grunn. Vi har lang erfaring med truck og lagerløsninger, og har grundige rutiner når vi pusser opp brukte trucker.


Har du spørsmål svarer vi mer enn gjerne. Ta kontakt med oss i dag!

Stage Utbytte

Kontakt oss om leie!

Ta kontakt

Les mer om brukttruckene våre, JUNGSTARS her.

Lurer du på noe?