02350 Servicetelefon Gratis telefonnummer
Kontaktskjema
Nyhetsbrev
AVO
Optimalisert krydderveiing

Automatiske trucker (AGV) knytter sammen kryddersiloene hos AVO

'Smak og teknologi' er hemmeligheten bak suksessen til AVO, en av Europas ledende krydderspesialister. Vilje til nyskaping og modernisering i kombinasjon med riktig teknologi har optimalisert AVO sine intralogistikkprosesser.

Automatisering og optimalisering

Det er tre viktige årsaker til hvorfor automatiske trucker (AGV) ble valgt hos krydderprodusenten AVO på deres anlegg for transport av utstyret for veiing av krydder. For det første for å oppnå enda større nøyaktighet i krydderblandinger. For det andre for å få full sporing av ingrediensene, og for det tredje å avlaste de ansatte fra stadig repeterende oppgaver. I tillegg var det også et krav om å behandle mindre batchstørrelser med svært forskjellige komponenter og samtidig unngå noen form for forurensning av ingrediensene.

Goran Milosevic
Teknisk direktør for AVO-fabrikkene

"Vi var imponert over hvor lett operatørene fikk den nødvendige kompetansen, og hvor fort de ble kjent med truckene."

Automatiske trucker (AGV)

Laserstyrte automatiske trucker har håndtert transporten hos krydderprodusent AVO i flere år. De har som oppgave å nøyaktig plassere samlebeholderne under tappe- og doseringssystemet.

Fordelene med automatiske trucker ligger i lasernavigasjonen, som både sikrer optimaliserte ruter og praktisk talt eliminerer transportskader. Med en tilgjengelighet på 98 % har de høy pålitelighet, små personalkostnader og standardiserte prosedyrer.

En ekstra fordel er at AGVene er enkle å integrere i tilgjengelig infrastruktur, slik at man unngår nedetid. En annen positiv effekt er at det, takket være lagernavigasjonen, ikke er behov for fysisk feltmarkering på gulvet slik at anleggslayouten i AGV-området kan endres fleksibelt når som helst, f.eks. hvis det er nødvendig å endrede produksjonsprosesser.

Vi valgte den vertikale plukktrucken EKS 210 som basistruck for automatiske trucker i AVOs anlegg. Nøkkelfaktorene for denne beslutningen var løftekapasiteten på 1000 kg, kjørehastigheten på 9 km/t og den gode manøvrerbarheten, som er uunnværlig ved veiing av krydder på begrenset plass.

Fleksibilitet og autonomi

Goran Milosevic, teknisk leder for AVO-fabrikkene fortsetter: "Tidligere brukte vi primært å flytte råmaterialene manuelt. Da vi vurderte automatiseringsprosesser, var et automatisk transportsystem det rette valget. "Hovedforskjellen fra tidligere manuell håndtering, er at i stedet for åtte råmaterialer kan AVO-fabrikkene nå dosere, veie og fylle på 40 ulike kryddere automatisk.

Derfor er Goran Milosevic svært fornøyd med AGV-ene, og legger til: "Jeg ville valgt dette systemet på nytt uten å nøle. Jeg var imponert over hvor raskt og enkelt våre operatører lærte seg det de trengte, og hvor fort de ble kjent med truckene. Vi har til og med besøk av egne kunder som er interesserte i å se på den automatiske løsningen fra Jungheinrich."


Lurer du på noe?