02350 Servicetelefon Gratis telefonnummer
Kontaktskjema
Nyhetsbrev
Stage Kundeeksempler
Sveits høyeste høyreollager

EMS-Chemie utvidet sin lagerkapasitet på rekordtid

Fra Grisons og ut i verden: EMS-Chemie AG i Domat/Ems er en global aktør innen flere bransjer. For å oppnå kontinuerlig vekst fikk Jungheinrich i oppdrag å bygge og drive deres tredje høyreollager. Et rekordprosjekt – både i byggetid og omfang.

Utvidelse på begrenset plass

EMS-gruppen er verdensledende spesialister innen polymermaterial- og finkjemikaliebransjen. Før prosjektet ble startet var det to høyreollagre i selskapets anlegg i Domat/Ems, Grisons. Ettersom EMS-Chemie fortsatte å vokse, måtte også lagerkapasiteten utvides.

Vår oppgave var: Å bygge et tredje høyreollager med 12 800 palleplasser på minst mulig plass på kortest mulig tid med normal drift. Anlegget lå ved siden av en planlagt gjennomfartsåre. Man måtte bygge i høyden for å nå lagerkapasiteten. Dette betød at prosjektet fikk uvanlige dimensjoner. Høyreollager 3 vokste til å bli det høyeste automatiserte høyreollageret i Sveits med 44 m x 15 m!

Montering og idriftsettelse i løpet av få uker

Bestillingen omfattet planlegging, levering, montering og idriftsettelse av lageret. Vi tilpasset eksisterende transportteknologi i distribusjonshallen og integrerte det nye bygget i EMS-Chemies komplekse lagerstyringssystem. På bare 14 uker brukte teamet i Domat/Ems 1000 tonn stål, 500 000 skruer, 11 km stendere og 55 km med bærejern. Ettersom hver pall bør tåle en belastning på opptil 1,3 tonn er gulvplatene ekstremt solide og 70 cm tykke.

Det ble stilt krav om høy ytelse for teknologien som ble brukt i konstruksjonen, samt for dimensjonene i hallen og til planleggingen. De solide støtteplatestrukturene ble fløyet inn med helikopter. Og dessuten krevde høyden på bygningen og vindbelastningen spesielle fester. Begge de to pallekranene våre ble løftet inn gjennom åpninger i taket mellom reolene. Til dette brukte vi verdens største mobilkran. Kundens dyktige prosjektleder ledet oppstarten av prosjektet og byggingen. Han bisto i kommunikasjonen mellom oss og de andre håndverkerne som var involvert. Alle faktorer ble kombinert effektivt – slik at endringene og utvidelsen kunne settes i drift ti uker før den planlagte fristen!

Fullservice døgnet rundt

Oppdrag utført? Ja, men ikke helt. Teamet vårt sikrer også en jevn drift, også etter at høyreollageret ble åpnet. EMS-Chemie AG bestemte seg for en serviceavtale som omfatter beredskap, på vakt 24 timer i døgnet. Vi har ansvar for service og vedlikehold av anlegget med mer enn 100 serviceteknikere i Sveits.


Vil du også øke påliteligheten og ytelsen?

Kontakt oss for å avtale en konsultasjon.

Stage Utbytte

Ta kontakt med vår salgsavdeling for mer informasjon

Telefon

+ 47 02350

Ta kontakt

Andre referanser

Lurer du på noe?