02350 Servicetelefon Gratis telefonnummer
Kontaktskjema
Nyhetsbrev
Reference ATOMIC
12.11.2020

Atomic Austria satser på automatisering

Produsenten av skiutstyr utvider distribusjonssenteret med et automatisk lagringssystem for kartonger. Transportbåndsystemet setter riktige varer sammen i par, deretter plasseres de på riktig sted for å utnytte de 58 800 lagringsplassene i det automatiske lageret.

Atomic Austria, skiutstyrsprodusent og globalt selskap som tilhører den finske Amer-Sports Group, har utvidet distribusjonslageret i Altenmarkt, Østerrike sammen med Jungheinrich ved å bygge et automatisert høyvarelager for kartonger. Det er investert 20 millioner euro i prosjektet. Som hovedentreprenør og leverandør av programvare og kontrollsystem, har Jungheinrich støttet prosjektet siden juni 2019 og nylig ferdigstilt det i tide, til tross for covid-relaterte karanteneregler og stor koordineringsinnsats med tanke på det store antallet involverte personer.

Sterk vekst økte gjennomstrømningen i Altenmarkt, så Atomic trengte mer plass for den verdensomspennende forsendelsen av skitilbehør og annet sportsutstyr. I dag er 58 800 lagringsplasser tilgjengelig i et 60 meter langt, 26 meter bredt og 24 meter høyt silobygg. I tillegg til silolageret, inkludert stålkonstruksjon og kransystemer med lasthåndteringsenheter for varierende lastbærerbredder, har Jungheinrich levert transportbåndteknologien med varemottaksplasser og plukkplasser, kontrollsystemet samt programvaren. Manuelle trucker fra Jungheinrich som har vært i drift hos Atomic i mange år, vil fortsatt brukes i varehåndteringen.

Et ordentlig effektivitetshøydepunkt: I stedet for de syv reolgangene som var planlagt, klarte Jungheinrich å redusere lageret til fem reolganger takket være et smart system som deler kartonger i "størrelsesfamilier" og pakker dem parvis. Totalt blir 37 ulike lastenheter i forskjellige størrelser, for det meste uten beholdere eller brett, identifisert og lagret i åtte eller ti enheter per reolhylle.

Fokuset er derfor på automatisert lagring og et smart transportbåndteknologikonsept. Jungheinrich Warehouse Control System (WCS) styrer prosessene: En del av det 400 meter lange transportbåndet er et automatisk kartongdeteksjonssystem hvor kartonger går gjennom en 3D-måling og vektregistrering. Sensorer og flere kameraer oppdager også avvik på de lagrede varene under konturkontroll og sortering.

Overgangen til kundeservice er imidlertid også avgjørende for prosjektets langsiktige suksess. Andreas Ausweger, administrerende direktør i Jungheinrich Østerrike, rapporterer: "Vi har et desentralisert, verdensomspennende nettverk av spesialister, ikke bare innen vanlige gaffeltrucker, men også for automatiseringsløsninger". Dette betyr at servicepersonell kan komme raskt til Atomic om nødvendig. 

Kaja Slizowska, prosjektleder i Atomic, oppsummerer: "Atomic har en lang tradisjon i skibransjen, men det er også et fremtidsrettet selskap. Ny teknologi, inkludert automatisering, spiller en viktig rolle i produksjon og logistikk".

Sporty innsats i silolageret til Atomic
Fremtidssikker transportbåndteknologi for alle størrelser

Logistikkens Tinder: Takket være smart transportbåndteknologi finner hver artikkel riktig kartong på Atomic sitt automatiske småvarelager.

Les mer

31.05.2022
Verdenspremiere for vår nye PowerCube på LogiMAT

Med PowerCube setter Jungheinrich en ny standard innen automatiserte kompaktlagringssystemer.

Les mer

Lurer du på noe?