02350 Servicetelefon Gratis telefonnummer
Kontaktskjema
Nyhetsbrev
Stage pfenning logistics
Logistikkflåten møter de høyeste kravene

88 gaffeltrucker til pfenning logistics

I logistikksenteret på 20 hektar som eies av pfenning logistics er det en flåte av Jungheinrich gaffeltrucker som gir grunnlaget for effektiv vareflyt. I travle perioder øker operatøren flåten med 88 leietrucker, i området Rhein-Neckar. 

Optimal plassutnyttelse i smale ganger

pfenning logistics GmbH er en logistikkspesialist fra Baden-Württemberg. Med et investeringsbudsjett på 100 mill. euro bygget pfenning logistics i 2013 et nytt hovedkontor for selskapet og et 20 hektar stort logistikksenter: multicube rhein-neckar i Heddesheim. Varene lagres i to områder i bygningen: Den nordlige delen inneholder primært næringsmidler og andre dagligvarer, mens kjemikalier lagres i den sørlige delen. Smalgangslageret står for godt over 5000 pallebevegelser per dag.

For å utnytte plassen optimalt ble vi involvert på et tidlig tidspunkt i utviklingen av plass- og flåtekonseptet. pfenning logistics hadde allerede bestemt seg for en grovplanlegging av et konsept med fokus på smalgangslagre. For smalgangstrucken var lange betjeningsavstander på én batterilading viktig på grunn av kravene for håndtering av næringsmidler.

Enda raskere med teleskopgafler

I hjertet av flåten med gaffeltrucker er de 23 elektriske smalgangs-/kombitruckene EKX 515, som føres mekanisk i gangene. Christopher Granath, leder for prosessteknikk i pfenning logistics, forklarer: "Jungheinrich har gjort gangene svært smale etter vårt ønske, for å oppnå enda bedre plassutnyttelse. I tillegg har smalgangene i de nordlige og sørlige delene samme bredde, slik at de også kan nås med EKX 515". 

Smalgangstruckene EKX 515 er tilpasset til ulike krav som ble stilt av pfenning logistics og har energigjenvinning. Styrken til disse truckene er basert på en 3-faseteknikk på 80 V og et høyt dreiemoment, som sikrer effektiv akselerasjon. Med en løftehøyde på 8,4 m kan truckene lagre varer på europaller eller industripaller i den nordlige delen. For den sørlige delen har de triple master slik at de kan stable kjemikaliepaller til en høyde på opptil 14,4 m. "Vi fikk 16 av dem utstyrt med teleskopgafler for en viktig kunde i næringsmiddelindustrien. Dette gjør at vi kan dra nytte av raskere lagerprosesser og oppnå høyt vareflyt", sier Granath.

Flåten omfatter også 65 ETV 216, EFG 220 og ERE 225 standardtrucker, der noen av dem også har energigjenvinning når de senker lasten. I travle perioder er det mulig å leie ekstra trucker.

Effektiv batteristyring

Christopher Granath sier: "Vi ønsket å velge den beste teknologien og bestemte oss for Jungheinrich smalgangstrucker, som vi allerede hadde erfaring med fra andre steder. Lange brukstider med en enkelt batterilading var essensielt for valget. Truckene takler godt to skift. Til tider takler de til og med treskiftsdrift døgnet rundt. Energigjenvinning bidrar også til dette. Denne faktoren var avgjørende for oss da vi bestilte."
Granath sier at de korte leveringstidene for leid utstyr også talte til vår fordel som leverandør. I tillegg leverer vi fleksibel kundestøtte til selskapet i implementasjonsfasen. For eksempel ved justering av hastighetsprofilene og løftehøydene for de 16 EKX 515-truckene i den nordlige delen – en oppgave som ble håndtert separat for hver av de 66 gangene.

Vil du også å øke pålitelighet og ytelse?

Kontakt oss for å avtale en konsultasjon.

Andre referanser

Lurer du på noe?