02350 Servicetelefon Gratis telefonnummer
Kontaktskjema
Nyhetsbrev
Jungheinrich Norge elektrifiserer kundene
27.01.2022

Elektrisk stemning hos Jungheinrich Norge

I tråd med Jungheinrich-konsernet sin «strategi 2025+», der bærekraft og klima står i fokus, er Jungheinrich Norge godt i gang med å elektrifisere truckparken hos kundene.

Blant annet kan vi se tilbake på et 2021 helt uten salg av diesel- og gasstrucker! «Målet er å få våre kunder helelektriske, og det ser ut til at vi kan lykkes med det mye raskere enn vi trodde var mulig», sier salgssjef Fredrik Høyer-Dahl hos Jungheinrich Norge. «Våre elektriske gaffeltrucker er nå så bra at vi kan tilby kunden elektrisk der vi tidligere ikke hadde andre alternativer enn diesel og gass. Dette gir en enorm miljøgevinst», sier Høyer-Dahl. Les om vår nye generasjon elektriske motvektstrucker.

Økende Li-iontrend
Trenden går i retning av elektriske trucker med litiumionbatteri globalt. Mer enn 1 million elektriske trucker fra Jungheinrich er for tiden i bruk over hele verden. En elektrisk gaffeltruck med litiumionbatteri avgir i gjennomsnitt inntil 52 prosent mindre CO2 enn en dieseldrevet gaffeltruck. I tillegg har våre Li-ionbatterier kortere ladetider, mindre strømforbruk og opptil tre ganger så lang levetid som tradisjonelle blysyrebatterier, noe som gir stor miljøgevinst. «For Jungheinrich Norge er trenden også helt klart elektrisk. Innenfor valg av batteri har andelen Li-ion økt kraftig og nærmest blitt en generasjonserstatter for blysyrebatterier», kommenterer salgssjefen hos Jungheinrich. I 2019 var andelen av Jungheinrich Norge sine solgte trucker med Li-ion kun 5 prosent. I 2020 hadde tallet økt til 14 prosent, og i 2021 var hele 34 prosent av alle våre solgte trucker utstyrt med Li-ionbatteri.

I vår strategi 2025+ retter vi fokus mot lønnsomhet, effektivitet og bærekraft. Automatisering, digitalisering og fremtidsrettede energisystemer er sentrale fokusområder frem mot 2025, men også videre fremover. Blant annet er selskapets mål innen 2025 at over 70 prosent av truckene som blir solgt, skal ha litiumionbatteri. For å oppnå dette vil flere truckmodeller med helintegrert litiumionteknologi bli introdusert på markedet de kommende årene.

Klimadugnad
I lys av strategi 2025+ har Jungheinrich sluttet seg til «50 Sustainability & Climate Leaders»-initiativet for å ta ledelsen i kampen mot klimaendringer sammen med andre internasjonale selskaper. Jungheinrich har satt seg som mål å bli CO2-nøytral. For å oppnå det skal alle Jungheinrich-avdelinger i Tyskland inkludert selskapets seks tyske fabrikker utelukkende drives med fornybar energi. Jungheinrich har begynt å produsere sin egen solenergi og utstyre avdelingene med solcelleanlegg. Ved å bytte til fornybar energi har konsernet redusert sine årlige klimagassutslipp med omtrent 15 500 tonn CO2 bare i Tyskland. I tillegg bidrar vi til å redusere CO2-utslippene i internlogistikken gjennom energisparende trucker og intelligente automatiseringsløsninger. Verden rundt bidrar Jungheinrich med lokale prosjekter med søkelys på miljø. Jungheinrich Norge har i første omgang fått en full gjennomgang av klimaavtrykket til serviceavdelingen og er godt i gang med blant annet å bytte ut dieseldrevne servicebiler med elektriske. Her kan du lese mer om vår CO2-nøytrale service.

Lurer du på noe?