02350 Servicetelefon Gratis telefonnummer
Kontaktskjema
Nyhetsbrev
Stage Beskyttelse av lager
Lagerløsninger

Fleksibelt lager

Enten det er snakk om et manuelt eller automatisk lager er det viktig å kunne tilpasse fremtidige behov på lageret ved å endre på arbeidsprosesser, øke/senke kapasiteten, eller endre på innredning. 

For 20 år siden foregikk all konsumenthandel i butikk, med unntak av postordre. Hva har skjedd siden da? Internett og netthandel, naturligvis. Dette er ikke lenger en ny problemstilling, men det gir stadig nye utfordringer for logistikkansvarlig. I tillegg til den tradisjonelle varestrømmen fra sentrallager til butikk (for den vil leve lenge), så må også netthandelen håndteres direkte fra lager til sluttkunde, med sine særtrekk: 

  • mindre forsendelser
  • krav til kortere ladetid
  • flere returer
  • mindre lojale kunder
  • ukjente konkurrenter
  • kampanjer som enten går løpsk, eller galt

Alle punktene berører lageret, men la oss fokusere på siste punkt; kampanjer. Fenomenet "Black Friday" kan til en viss grad planlegges, mens andre digitale kampanjer som går av hengslene kan være utfordrende. Da kommer man raskt til ukontrollerbare topper, hvor salgssjefen jubler, mens lageransvarlig gråter. De to mest åpenbare utfordringene blir da: har vi tatt inn nok varer, og klarer vi å håndtere alle forsendelsene?

Dette er gode eksempler på hvorfor det er viktig å ha et lager som er tilpasset både kampanjer og høy- og lavsesong. Ser vi på utviklingen de siste 20 arene, er det sannsynlig at lagersituasjonen vil bli ytterligere kompleks i fremtiden. Teknologieksperter mener at teknologien utvikles eksponentleit og ikke lineært. Vi tror det viktigste du kan gjøre i dag for å forberede lageret ditt for fremt i den, er å gjøre det så fleksibelt som mulig.

Ta Kontakt

E-post: systemer@jungheinrich.no

eller direkte med en av våre ansatte.
Les mer

Lurer du på noe?